Hoe vaak zie je reizigers verzonken in hun telefoon in de trein? Met dit project wilde ik die routine verbreken. En op een speelse manier een oplossing bieden voor reiziger met een lege batterij. Want als je met een lege telefoon in de trein zit is er vrijwel niets te doen. De Babbelbank biedt een plek waar je samen kunt komen met je medereiziger, doordat je een gesprek aangaat op de Babbelbank wordt je telefoon automatisch opgeladen d.m.v. microfoon gekoppelde draadloze opladers die in de bank zijn gepositioneerd. Het is namelijk zo dat als je een nieuw persoon ontmoet en in gesprek gaat er endorfine in je brein worden aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je een opgewekt en vrolijk gevoel ervaart. Zo laad je niet alleen je telefoon op maar ook jezelf!

Op de bank is veel te beleven, de reizigers in de trein hebben namelijk niet de afleiding van hun telefoon. Dit wordt doorgecommuniceerd in posters die in de trein en op de stations hangen. Met belevingen van reizigers die een positieve ervaring hebben gehad op de Babbelbank.

Reizigers zelf kunnen ook hun ervaringen delen d.m.v. stickers in hetzelfde format als de posters. Die ze na hun reis op het Babbelbord kunnen plakken. Zo wordt de Babbelbank dé ontmoetingsplek in de trein.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s